Regnskabsportal.dk
 

                   

               

Om bogføring og registrering af bilag

       

Alle de bilag - kvitteringer, købs- og salgsfakturaer - din virksomhed har, skal bogføres eller registreres, så du løbende har et overblik over indtægter og udgifter, som sammenlagt gerne skulle give et overskud - til løn.

  

Lav en kontoplan

Inden du går i gang med at sammentælle alle udgifter og fratrækker indtægterne, så lav en kontoplan. En kontoplan er et redskab, hvor du sammentæller alle indtægterne (salget) og skriver dem ud fra konto nr. 1. Konto nr. 2 kan f.eks. være udgiften til leje af lokale. Konto nr. 3 kan være udgiften til telefon osv. På den måde får du opdelt dine udgifter og indtægter, samtidig får du et overblik over hvad der koster din virksomhed penge. Læs mere om kontoplan her

              

Der er mange måder at bogfører virksomhedens bilag på, nogle dog bedre end andre.

   

Gør det selv

Hvis du selv er god til administrativt arbejde, kan det anbefales at anskaffe et regnskabsprogram. Der er flere leverandører og muligheder i markedet i dag. Find et regnskabsprogram her.

   

Når man bogfører sine bilag i et regnskabsprogram, giver det efterfølgende et godt overblik over både udgifter, indtægter, moms beløbene og afslutningsvis et resultat for en periode. Til hver enkelt regnskabsprogram, kan man få hjælp eller komme på kursus.

                    

Outsource opgaven

Hvis du - fra starten - har gjort op med dig selv, at alt bogføring ikke interessere dig, vil vi anbefale, at du får hjælp fra enten en revisor eller får bogføringshjælp. Du kan søge en revisor her eller bogføringshjælp her.  

            

Udgiften ved at outsource opgaven, er typisk ikke dyrere end at udføre den selv. Tit bruger man  selv mange timer på administrativt arbejde, fordi man måske ikke lige ved, hvordan et bilag skal bogføres. Så outsourcing kan - i rigtige mange tilfælde - være en rigtig god idé.

 

Udgiften til enten den revisor eller det bogføringsfirma som hjælper med opgaven, kan fratrækkes fuldt ud i virksomhedens regnskab.

       

Lovpligtig ansvar

Det påhviler enhver virksomhed, at have styr på sine indtægter og udgifter. SKAT vil som oftest forlange dokumentation på det bogførte materiale med underliggende kvitteringer og bilag, hvis de skal bruge dit skatteregnskab for det forgangne år.

   

Men også for en virksomheds ejer, er det meget vigtigt og væsentligt, at ejeren har styr på om der er flere udgifter end indtægter.

       

 Eksempler på bogføring og kontering

 ► Se bogføringseksempler her

     

 Hvem kan hjælpe med opgaven?

    

 Find og få hjælp til opgaven

 ► Søg efter revisionsfirma

 ► Søg efter bogføringsfirma  

       

                  

Find mere information...

Praktiske informationer...
Bogholder uddannelse Firmagaver
Brancheforeninger Kontorartikler
Download regnskaber Kreditvurdering
Efteruddannelse Om revision
Erhvervsfinansiering Outsource regnskabet
Erhvervsforsikring Pension
Factoring Repræsentation
Om portalen

Regnskabsportal.dk

Sognevejen 10

DK-2690 Karlslunde


info@regnskabsportal.dk


       

Copyright © 2007-2019

Kontakt os
Annoncering
 
Bliv abonnent
► Opret kursus tilbud
► Opret job opslag

                          

   

Få hjælp til regnskabsopgaverne